Dag 47 Esteli

Nu ar jag i Esteli som liger uppe i bergen i norra Nicaragua. Idag har jag varit pa en cigarrfabrik har i Esteli. Det var intressant. Jag var den enda personen pa touren sa fick en privat guide. Han pratade ungefar lika mycket engelska som jag pratar spanska sa det var lite svart att forsta allt men det gick ganska bra anda.

Imorgon aker jag till Riserva Miraflor, som ar ett naturreservat har i narheten. Dar finns vatttenfall, regnskog, kaffeodlingar, faglar, apor mm. Man far mat och boende hos en familj i nagon av byarna dar, sa man far se hur de lever och arbetar. Stannar nog dar en natt sedan aker jag vidare till Matagalpa.

Dag 43 León, Nicaragua

Nu ar jag i León, en liten stad i norra Nicaragua. Kom hit fran El Salvador igar efter en bussresa pa 10 timmar och tva bordercrossings. Idag testade vi volcano boarding, man aker pa en brada pa askan nerfor en vulkan. Forst trodde vi att man skulle sta upp som snowboard, men man satt ner sa det va mer som att aka pulka pa grus. Men det var skoj, backen var sjukt brant sa det gick ganska snabbt.

Dag 39 El Tunco , El Salvador

Igar lamnade jag Guatemala och ar nu i El Salvador. Reser nu med tva irlandare som vi traffade forsta gangen i Belize. Nu ar vi i en liten strandby i El Salvador dar det inte finns sa mycket annat att gora an att surfa. Sa idag hyrde vi brador och tog en timmes surflektioner. Det var grymt skoj men jobbigt i armarna eftersom man maste paddla en hel del. Men det gick ganska bra for att vara forsta gangen, lyckades nastan stalla mig upp pa bradan flera ganger.

Dag 35 Lago Atitlán

Nu ar jag framme vid Lago Atitlan. Det ar valdigt fint har. Sjon ligger uppe i bergen mellan tre vulkaner. Just nu ar jag i San Pedro, en liten mysig by som ligger precis vid sjon. Man kan hyra kajaker och paddla pa sjon, ga pa en tur upp pa en vulkan eller hyra cykel och cykla runt sjon. Det ar valdigt billigt har sa jag stannar nog nagra dagar.

Dag 33 Bye bye Antigua

Nu har jag last spanska har i Antigua i en vecka och ar nu grym pa spanska. Haha eller inte, men jag har lart mig massor. Kan val grunderna iallafall och kan stalla enkla fragor och svar sa jag ska nog klara mig.

Imorgon aker jag vidare till Panajachel som ligger uppe i bergen vid Lago Atitlan.

Dag 28 Antigua

Nu ar jag i Antigua i Guatemala. Vi kom hit i lordagskvall och igar var vi pa en tur upp pa en aktiv vulkan som ligger har i narheten. Det var hur coolt som helst! Efter att bussen lamnat oss i en liten by uppe i bergen sa gick vi uppat i 1,5 timmar innan vi kom fram till vulkanen. Dar var vi tvugna att klattra pa stelnad lava innan vi fick se lite frasch lava som rann ner for berget.

Idag har jag borjat min spanskakurs som jag ska lasa denna veckan. Jag ska ga i skolan pa formiddagarna och ar sen ledig pa eftermiddagen. Man far en privat larare sa man lar sig snabbt, aven om det ar mycket pa en gang och jag kommer nog inte ihag ens halften av det jag lart mig idag. Skolan fixar ocksa sa man far bo hemma hos en guatemalsk familj, dar man far ett eget rum med delat badrum och tre mal mat om dagen. Efter min klass idag fick jag traffa familjen jag ska bo hos och se mitt rum innan det var dags for lunch. Familjen bestar av mamma, pappa och barnen Samuel och Mariella, och forrutom jag sa bor dar fyra andra studenter.

Dag 25 Coban, Guatemala

Har precis kommit fram till Coban i Guatemala. Det ar en liten stad som ligger i bergen (sa det ar inte lika varmt har men anda skont) och som ar kand for sina kaffeodlingar bland annat. Ska snart ivag och titta pa en kaffe-farm.

Kom fran Flores dar vi var och tittade pa Tikal, ett stort omrade Maya-ruiner mit inne i djungeln. Det var grymt. Man fick klattra upp pa nagra av templen och sag da ut over hela omradet.

Imorgon aker vi vidare igen, mot Antigua. Stannar nog dar ett tag, tankte ta en veckas spanskakurs.

Dag 22 San Pedro, Belize

Belize ar inte alls likt Mexico. Kanns lite mer som ett land i karribien an i centralemrika och alla pratar engelska har vilket gor allting lite enklare ocksa. Ar ute pa en o i norra belize, i en liten mysig stad dar folk kor runt i golfbilar.

Jag lamnade Tulum i forrgar och fick da sallskap av Shelly, som ocksa skulle till Belize. Pa bussen till Chetumal traffade vi Tasha, ocksa fran england, som hade samma planer som vi. Efter en natt i Chetumal gick vi over gransen till Belize och tog bussen till belize city och darifran en bat ut hit.

Idag ska vi nog bara hanga pa stranden, sen imorgon aker vi (jag och tasha) antagligen vidare mot Flores i  Guatemala.

Dag 19 Tulum

Jag kom hit till Tulum i förrgar efter ett snabbt stopp i Playa del Carmen, en liten turistig strandstad ca en timmes bussfärd söder om Cancun.

Tulum är en liten stad med langa nästan helt folktomma stränder och en ganska känd Maya-site. Här i Tulum finns det massor av backpackers. Igar var jag pa stranden med Shelly som bor i mitt dorm, en lite smatt galen typ 35-arig engelskalarare fran Brighton. Vi var där hela dagen och jag lyckades att inte bränna mig förrutom lite grann pa ovansidan av fötterna.

Idag ska jag aka och titta pa Maya-ruinerna här Tulum. Sen imorgon bär det nog av mot Chetumal vid gränsen till Belize och vidare in i Belize. Har träffat ganska manga här som har ungefär samma planer, sa lär nog fa sällskap en bit pa vägen.

RSS 2.0